2014 m. rugsėjo 16 d., antradienis

ATO: vasaros tapiniai (2)

Dar keli tapybos darbai, inspiruoti karo Ukrainoje (Pirma dalis yra čia: http://hurdada.blogspot.com/2014/09/ato-vasaros-tapiniai-1.html).
Vasaros ir vėlyvojo pavasario emocijos ir įspūdžiai - nuotaikos, kurios persekiojo, diktavo mano paties būsenas bei išgyvenimus ir keistą potyrį - lyg gyvenčiau visai kitame pasaulyje.

Paradas, 2014
Išeities tašku buvo gegužės 9-osios parado Maskvoje, Raudonojoje aištėje vaizdai. Rusijos karas su Ukraina vyko jau ir prieš tai, tačiau tą dieną buvo akivaizdžiai demonstruojama visa karinė galybė. Nuo kažkokių komentarų čia susilaikysiu - bet jau vaikystėje, kuomet gimtajame Alytuje matydavau tą pačią dieną marširuojančius desantininkus, jausdavau tą karinės jėgos bukumą ir pajėgumą.

20140612, 2014
Kompozicija su rusų tanko įvažiavimu į Slavjanską. Rytas ir vėl kregždžių skleidžiamas garsas fone.
 
Keletas piešinių. Praktiškai nuo jų ir reikėjo pradėti kolekcijos rodymą, kadangi jie ir buvo išeities tašku. Turiu lauktuvių gautą užrašų knygelę su Durhamo katedros vaizdu ant viršelio. Į ją pradėjau eskizuoti, o netrukus eskizus pradėjau realizuoti tapybos pavidalais. 
 










Procesas būtų toks. Štai tapybos darbas:

BTR 2, 2014
Motyvas su šarvuočiu ir kareiviu. 

O štai toks jo eskizas:


Kompoziciškai panašus:

BTR, 2014
Didesnio formato kompozicija su šarvuočiu. Čia nenorėjau išsireikšti spalvos dėka, labiau rūpėjo "impresionistiški" potėpiai (kaip sakant - back to roots).
Pabaigai dar keletas piešinių (čia ir numuštas naikintuvas, ir apšaudomas daugiabutis, ir šiaip visokie epizodai):









Kiap jau minėjau - tai nėra autentiški motyvai ta prasme, kad savo akimis to pats neregėjau, tačiau emocijos - emocijos ir empatija yra tokie dalykai, kurie tavyje sužadina kitų išgyvenimus, kitus pasaulius, paversdami juos savais...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą